miércoles, 29 de enero de 2014

Fibra optica

La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. Funciona com a una guia d'ones per al rang de freqüències compreses entre 1014 Hz i 1015 Hz. És molt important generar la freqüència de llum adequada segons el tipus de fibra amb què es treballa.
La fibra òptica està formada per tres parts diferenciades:

  • Nuclis: Filament translluent fet d'algun tipus de pedra o plàstic el diàmetre del qual està comprés entre 69 i 96 micres depenent del tipus de fibra òptica. Té un índex de penatració alt. 
  • Revestiment: Permet retenir la llum dins el nucli i provocar la reflexió total d'aquesta. Per a que això sigui possible, l'índex de penetració del revestiment ha de ser inferior al del nucli. 
  • Coberta: Protegeix la fibra fent-la més robusta i evitant que es malmeti. Està formada per material plàstic
Part de la fibra òptica: Nucli, revestiment i coberta.

Ventajas de la Fibra Óptica
La principal ventaja de la fibra óptica es el ancho de banda: cada fibra puede dar una velocidad de 1 Gbps, lo que permite a las operadoras ofrecer servicios de teléfono, internet de alta velocidad y televisión. Además las conexiones de fibra óptica tienen importantes utilidades para servicios básicos como la medicina. Sin embargo, su principal ventaja vendrá por la conectividad compartida a través de redes abiertas que mediante su combinación con la tecnología WiFi, permitirán acceso a internet de alta velocidad en zonas rurales a las que actualmente los operadores tradicionales no llegan por su escaso interés económico.
Esquemafibra


No hay comentarios:

Publicar un comentario